torsdag den 3. juli 2014

Bearnaise smør



Jeg elsker bearnaise! Og selvom denne smør måske ikke helt er "den rigtige vare", så er den altså stadigvæk helt fantastisk! Og så er den rigtig nem - både at lave, og at have i baghånden som en sublim fedtkilde i en travl hverdag.

How to

Husk at tage din smør ud i god tid, så den er dejlig blød og nemt at have med at gøre. Jeg har stået med en hård smør, frisk fra køleskabet, og prøvet at blande hvidløg eller lignende i ALT for mange gange!

Du skal bruge:

1 pakke smør (250 g)
1 bundt frisk estragon
1 medium skalotteløg
2-3 spsk hvidvinseddike
2 - 3 spsk vand

Tag 2 -3 kviste estragon fra, til at blande i smøren til sidst

Hak skalotteløg og kom i en gryde sammen med resten af estragonen, eddike og vand.

Kog  ind, indtil du har en stærkt smagende essens, som fylder ca. 2 - 3 spsk.

Bland essensen i det bløde smør, hak det sidste estragon og bland sammen til en ensartet og jævn masse.

Du kan med fordel rulle smøren ind i madpapir i portionsstørrelser, så du lynhurtigt har en mega lækker fedtkilde til en hverdagshakkebøf, eller en saftig lørdagsbøf!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar